Aktiv i naturen

Å bruke naturen som plass for trening og aktivitet, har vist seg å gi store helsegevinster. Ikke bare får du være ute og nyte flott utsikt og terreng, du kan nemlig også holde deg i form helt gratis. Forskning viser også at å trene ute i naturen reduserer stress.

Enten du bor midt i byen eller ute på landet, vil det normalt sett finnes gode turmuligheter for deg som ønsker å holde deg i form. En av de mange fordelene med å komme seg ut i naturen, er at du stadig vil finne nye og flotte stier samt gode plasser å trimme på.

Aktivitetsnivå

Enten du er dårlig trent eller har god erfaring med trening, vil det garantert finnes en aktivitet som passer deg. Mange har stor glede av å gå en roligere tur i skog og mark, mens andre søker litt større utfordringer. Både løping, pushups og situps er fullt mulig å utføre utendørs.

Høyere kaloriforbrenning

Flere studier viser at det å trene ute øker kaloriforbrenningen sammenlignet med om du skulle gjort de samme øvelsene innendørs. Dette kan blant annet skyldes at utendørs løping gir større vindmotstand enn om du løper på tredemøllen hjemme. Leddene dine kan da få en mer variert belastning og større helsegevinst.

Styrket immunforsvar

Forskere har funnet ut at når vi puster inn luften i skogen, får vi i oss små mengder av plantekjemikalier. Disse bidrar til å styrke immunforsvaret, som igjen kan bekjempe mange typer sykdom. Studier har påvist at personer som jevnlig befinner seg i grøntområder, har bedre helse enn de som ikke gjør det.

Treningsøvelser ute i naturen

Det er bare fantasien som setter grenser for hva slags treningsøvelser du kan drive med ute. Hva med å prøve noen spensthopp? Alt som trengs er et tre og litt innsatsvilje. Prøv å berøre stammen så høyt som mulig, eller ta sikte på en grein i egnet høyde – kun fantasien setter grenser!

This entry was posted in Aktiv livsstil. Bookmark the permalink.