Aktiv Ferie i Norden

For mange forbinder ferien med late dager i solen på en eller annen sydhavsøy på sommeren. Men det er en del av som også elsker å dra ut i skog og mark, rafte i elvestrøm eller gå lange turer i marka.

I denne artikkelen skal vi ta for oss noen perler i Norge og våres nærmeste naboer i Norden.

Sverige

Noen av de flotteste turstedene i Norden kan man finne på Tiveden Nasjonalpark i Sverige. Parken ligger midt i mellom de svenske storbyene Gøteborg og Stockholm. Her er det muligheter for skigåeren på vinteren også.

Danmark

Danmark er kanskje best kjent for sitt åpne landskap og gode vinder. Mange kommer hit for å drive med vinnrelatert sport som kiting, windsurfing og seiling. I og med at dette er så populært så er det ingen problem å finne klubber eller liknende nesten uansett hvor du befinner deg i landet. Danmark har også mange sykkelentusiaster, så man kan finne god sykkelstier både i byer og på landet. For de mer ekstreme så kanskje det hadde vært mer interessant å ta et fallskjermkurs på Roskilde?

Norge

Norge er senter for aktive utfordringer i Norden, alt ifra ekstremsport i fjellheimen til gåturer i marka på Rondane så finner man det her i Norge. Rafting er veldig populært i våres stryk gjennom hele landet, og man kan finne gode turkart på de fleste kommuners hjemmesider. Ski har også en årelang tradisjon i Norge, og skispor blir satt opp omtrent over alt i landet.

Finland

Våre hvite og blå venner østen for Sverige har også mange gode muligheter for folk. Mange gode fiskevann, og vinterleker som isbading og Sauna er veldig populært i dette landet. Mange mener at senhøsten er en veldig bra tid for turer i Finland, da det kan blir overstadig mye mygg på sommerhalvåret, – spesielt hvis man drar til områdene med mye sumplandskap og innsjøer.