Forbered deg på fjelltur

En fjelltur i godt vær kan være godt for sjelen. Noe som ikke er så godt for sjelen er en dårlig forberedt fjelltur. Hvis man ikke forbereder seg godt og pakker med seg riktig kan en ellers rolig fjelltur skape mye bry. Det er mye godt som burde være på plass i sekken før du setter ut på din neste fjelltur.

Nyttige ting å ha i sekken

Ikke la skyene lure deg. Er du ute i naturen i lengre tid er det viktig å beskytte huden. Noe som beskytter huden og holder den ungdommelig er essensielt å ha med seg i sekken uansett sesong og vær. Dersom det er sommer kan myggspray være godt å ha med og.

Vann og proviant er viktig å ha med seg og. En god termos kan være godt å ha for både varmt og kaldt vær. Slik har du væske i den temperaturen du ønsker alltid tilgjengelig. På tur er varm mat godt å ha. Varmt vann i en termos kan også brukes til å tilberede mat som havregryn og tursuppe. Noe som varmer kroppen er godt å ha med seg ut på tur.

Kart, kompass og førstehjelp er noe mange velger å legge igjen hjemme. Siden vi stadig blir mer avhengige av nettet og telefonen vår er det mange som glemmer hvor viktig det er med en backup-plan i tilfelle krisen skulle sette inn. Skulle nettet bli borte kan du alltid ta i bruk det gode og gamle kartet og kompasset for å komme deg trygt hjem igjen.

Litt toalettpapir er også lett å glemme å ta med. Ute i naturen er toalettet lett tilgjengelig, men resten av badet er igjen hjemme. Husk på en ekstra pose for å ikke være til bry for andre turgåere.

This entry was posted in Aktiv livsstil. Bookmark the permalink.