Det finnes ikke dårlig vær…

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige treningsklær. Trener du utendørs hele året er klærne du bruker spesielt viktig. Det finnes ikke noe verre enn å måtte avbryte en bra treningsøkt fordi du er blitt kald og våt.

Spesielt om vinteren er det viktig å sørge for at utstyret er i orden, og at klærne holder kulda ute samtidig som du ikke blir overopphetet og altfor varm. Rett antrekk er derfor viktig om du ønsker å få maksimalt ut av treningsopplevelsen og treningsøkten.

Tør, varm og synlig

Skal du trene ute i vinterhalvåret er det tre ting som er viktig, du må holde deg tør, varm og ikke minst må du sørge for å være synlig i vintermørket. Fordelene med utendørstrening er så mange og gode at det er verdt å fortsette utetreningen året gjennom.

Når du kler deg for trening i vinterkulda er det viktig å ha på seg flere lag. Nærmest kroppen trenger du et materiale som leder svette bort fra kroppen og holder deg varm, som for eksempel ull, polyester eller polydacron. Unngå for all del bomull. Bomull holder på svetten, og gjør at du fort blir kald og våt. Ytterst trenger du en tynn jakke som slipper ut fukten, samtidig som den holder vind og vann ute. Trenger du et mellomlag kan det være fornuftig med en tynn fleece.

Er det glatt på veien kan det være lurt å bruke løpe-brodder, og bruk for all del ikke bomullsokker i skoene. Da blir du fort våt og kald på føttene. Tynne ullsokker fungerer bra for både korte og lange treningsøkter. Lue eller pannebånd og tynne hansker er et must i kulda. Fordelen er at det er enkelt å ta av om du skulle bli for varmt. Og trener du langs veien, så husk refleks.

This entry was posted in Aktiv livsstil. Bookmark the permalink.