Derfor er det viktig å hvile mellom treningsøkter

Du er kanskje en av de som tenker at jo mer en får beveget på seg, eller jo mer en får trent, desto bedre resultater får du. Det henger jo ofte sammen at de som er i skikkelig god form, også er de som trener ordentlig mye eller trener bra.

Det er jo riktig, men det er bare halve historien. De personene som du ser på treningssenteret eller andre steder som er i virkelig god form, vet at det skal mer til enn bare å trene mye og hardt. Kroppen bygger nemlig ikke muskler av selve treningen, tvert imot.

Bryt ned, bygg opp

Når du gjør alle disse muskelforberedende øvelsene så bryter du egentlig ned musklene. Det er først når du går hjem, legger deg ned på sofaen, spiser et godt måltid eller to, og kanskje tar en titt innom nettbrettet og videslots, som selve oppbyggingen starter. Hvile er nemlig nøkkelen her.

Får ikke kroppen rikelig med tid til å hvile, eller den mengden med kalorier, proteiner, karbohydrater og fett den trenger for å sette i gang prosessen av å bygge opp musklene igjen så vil formen din stagnere. Derfor er det viktig å ta seg tid mellom treningsøktene. Det finnes andre ting å gjøre.

Hold deg på sofaen!

Du hører kanskje ikke så ofte at du bør ligge på sofaen og bare prøve å gjøre minst mulig, men etter en ordentlig god treningsøkt vil dette være fordelaktig for deg. Du kan for eksempel se en film eller spille litt casino på nettet i stedet for å fly rundt.

Bare få i deg et godt måltid, legg deg ned og les en bok, og ikke gå for sent i seng. Du kommer sikkert til å merke at du blir ganske trøtt etter en hard treningsøkt og et godt måltid, så da er det viktig å lytte til kroppen og gå til sengs.

This entry was posted in Spill. Bookmark the permalink.